Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първото IMAX кино и легендарният Юнашки салон отварят врати във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:06 / 18.12.2015Коментари (0)4578
©
Grand Mall Varna
ул. "Андрей Сахаров" N2

1 коментар за Grand Mall Varna
Тук има:
Първото IMAX кино в Grand Mall Варна и легендарният Юнашки салон откриват врати в морската столица. Официалният старт на киносалона ще бъде даден с премиерата на филмовия хит "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Реновираният Юнашки салон е въведен в експлоатация, церемонията по откриването му ще се състои другата седмица.

"Щастливи сме, че успяхме да изградим два толкова емблематични за Варна проекта - първото IMAX® кино в града и ремонта на Юнашки салон още тази година. Уверен съм, че те ще предоставят повече възможности за забавление, спортен и културен живот на местната общност, кaквато е и целта на инициативата JESSICA на Европейския Фонд за Регионално Развитие - да спомага за реализирането на градски проекти с висока обществена значимост. Варна е градът с най-много завършени проекти по инициативата до момента, което дава възможност на гражданите и бизнеса заслужено да се възползват от инвестираните от Фонда средства", сподели Мартин Заимов, Директор на Регионалния Фонд за Градско Развитие.

Първото IMAX® кино във Варна представлява самостоятелен кинотеатър с 423 места и огромен IMAX® екран. Киносалонът притежава IMAX® прожекционна система с кристално чисти образи, която в комбинация с мощната озвучителна система, създава модерна кино среда за зрителите.

IMAX® залата във Варна е единствената в България оборудвана с най-новата IMAX® 12-канална озвучителна система - Immersive sound. Всеки филмов хит , представен в IMAX®, е дигитално ремастериран за формата, с цел подобряване на картината и звука чрез патентована IMAX DMR® (Digital Re- mastering) технология. Благодарение на този процес зрителите се наслаждават на хитовите заглавия, както никога досега.

Регионален Фонд за Градско Развитие и Сосиете Женерал са предоставили инвестиционен кредит по инициативата JESSICA на Кино Арена с цел изграждане на първото IMAX® кино в Grand Mall Варна както и за цялостно реновиране и изграждане на Dolby Atmos озвучаване в две от кинозалите Арена в Mall Varna. Общата сума на инвестиционния кредит е в размер на 1 500 000 евро, от които финансирането от Фонда възлиза на 899 423 лева, а кредитът от Сосиете Женерал е в размер на 1 073 025 евро. По-голямата част от средствата са вложени в новата IMAX® зала.

Другият завършен проект във

©
Варна, финансиран по линия на инициативата JESSICA, е историческата сграда Юнашки салон. Изцяло ремонтираната спортна зала е подходяща за разнородни спортове и културни дейности. Залата може да се използва както за тренировъчна дейност, така и за провеждане на турнири от професионални и аматьорски спортни клубове. Предвижда се спортната зала да бъде отдавана под наем и за провеждането на корпоративни, културни събития, концерти и друг вид мероприятия, тъй като разполага с висококачествено аудио и видео оборудване и 70 седящи места. За отдиха на своите посетители Юнашкият салон разполага с кафе-клуб с обща площ 50 кв.м, а голяма част от останалата площ ще бъде използвана за офиси на представители на Общинската администрация. Преди официалното откриване на Юнашки салон интерес към неговите съоръжения проявяват два спортни клуба за бойни спортове, както и танцови клуба за организиране на празненства.

Общата сума на инвестиционния кредит, с който е ремонтирана сградата, е в размер на 920 325 евро, като съфинансирането от Сосиете Женерал Експресбанк е на стойност 613 550 евро, а средствата предоставени от Фонда са в размер на 600 000 лева.



Още по темата: общо новини по темата: 12
22.12.2015 »
08.09.2015 »
02.04.2015 »
25.03.2015 »
17.02.2015 »
27.11.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Гергьовден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: