Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първото издание на "Книги за смет" гостува във Варна тази неделя
Автор: Екип Varna24.bg 10:56 / 12.05.2021Коментари (0)756
©
Този уикенд е първото издание за годината на кампанията "Книги за смет“, съобщиха организаторите. Плевен, Велико Търново и Стара Загора ще посрещнат инициативата тази събота, 15 май, от 10 до 13 ч. На следващия ден, неделя, 16 май, "Книги за смет“ се завръща в град Варна и ще гостува за първи път в Русе.

Регламентът на "Книги за смет“ е добре познат – всеки може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, като в замяна ще получи книга по избор и отстъпка за продукти на Kaufland. Пластмасата трябва да е опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място, а отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди.

И тази година към каузата на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books се присъединява и Kaulfand България в контекста на дългосрочния ангажимент на компанията за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки. Компанията прилага в България RЕset Plastic – стратегията срещу замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland.

Партньори на предстоящото пролетно-лятно издание на кампанията по традиция са Българо-американска кредитна банка, Екопак България, общинa Бургас, община Велико Търново, община Кюстендил и община Пловдив.

При провеждането на кампанията ще бъдат спазени всички епидемиологични разпоредби. Участниците ще бъдат помолени да спазват дистанция на опашките за предаване на пластмасата и получаване на книги. Носенето на маски е препоръчително, но няма да бъде задължително.

На 5 и 6 юни кампанията ще се проведе в Пловдив, София, Бургас и Кюстендил.

От първото издание на "Книги за смет“ през 2013 г. досега в резултат на кампанията у нас са рециклирани над 80 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги. Повече информация за инициативата може да откриете на страницата във FB/knigizasmet.

За фондация CredoBonum

Фондация Credo Bonum е независима неправителствена организация, основана през 2006 г. насочена към проекти и инициативи, допринасящи за положителна промяна в области като култура, екология, устойчивост, опазване на околната среда и др.

За издателство SmartBooks

Кампанията "Книги за смет" е създадена по идея на издателство Смарт Букс през 2011 г. То е познато на своите приятели с неговите книги за пътешествия и с класически детски издания. Мисията му е свързана с опазването на природата и четенето на хубави книги.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: