ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първото по рода си обучение по молекулярна кухня ще се проведе във Варна | ||||||
| ||||||
Според организаторите това ще бъде най-големият до момента майсторски клас по молекулярна гастрономия. Той ще представи пред студентите уменията, които се изискват в някои от най-добрите ресторанти по света. Участниците, които вече са заявили регистрациите си за курса ще се обучават на теория и практика в процесите на гответе с течен азот, су-вид готвене, сферификация, видове пяни и еспуми, гелификация. Акцент по време на мастър класа ще са всички изброени методи за приготвяне на храна като част от сложната наука на молекулярната гастрономия. Майсторският клас ще се състои в професионалната среда на Институт за кулинарни изкуства (ИКИ) към Висше училище по мениджмънт (ВУМ) - Варна и ще продължи до 17-ти февруари (петък). Курсът ще се води от двама шеф-готвачи - Крис Жишк и Станислав Кубарев. Той е главен готвач и съосновател на Европейските Шеф Готвачи, консултантска организация, която оперира от 2011г насам и която специализира в коучинг, разработване и консултиране на ресторанти по целия свят. Шеф Крис ще демонстрира умения пред студентите избрали да учат кулинария, които е придобил в ресторанти, наградени със звезди Мишлен. От друга страна, съводещ на мастър класа е шеф Станислав Кубарев от Санкт Петербург. Приет с отличие в Лондонския институт City and Guilds с входящ изпит по приготвяне на храни и кулинарни изкуства. Той е притежател на сертификат по приготвяне на храни и кулинарни изкуства от Уелингтън технологичен институт, както и сертификат по готварство от Нова Зеландия. Преди повече от десет години френският учен Ерве Тис изобретява молекулярната храна - продукти, създадени при пресичането на кулинарията и химията. Постепенно възниква науката за молекулярна и физическа гастрономия, която навлиза в практиката в началото на новото хилядолетие и извършва революция на световната ресторантьорска сцена. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Певицата Мария към Виктор Калев: Ако не беше ти, сега нямаше да съм тук
11:31 / 22.04.2024
Вижте какво ще се появи край ЖП гарата във Варна
08:12 / 22.04.2024
Lidl отваря първия си магазин за нехранителни стоки
10:58 / 23.04.2024
Диана Димитрова отново напомни за себе си
13:10 / 22.04.2024
Андреа Банда Банда е излъгала продуцента си в БНТ
20:36 / 22.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: