Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първото по рода си обучение по молекулярна кухня ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 15.02.2017Коментари (0)2451
Мастър клас по молекулярна гастрономия и модерни методи на готвене се провежда във Варна тази седмица. Това е първото подобно обучение в областта на молекулярната гастрономия, на което Варна ще бъде негов домакин. Близо 20 участника ще се включат в обучението.

Според организаторите това ще бъде най-големият до момента майсторски клас по молекулярна гастрономия. Той ще представи пред студентите уменията, които се изискват в някои от най-добрите ресторанти по света. Участниците, които вече са заявили регистрациите си за курса ще се обучават на теория и практика в процесите на гответе с течен азот, су-вид готвене, сферификация, видове пяни и еспуми, гелификация. Акцент по време на мастър класа ще са всички изброени методи за приготвяне на храна като част от сложната наука на молекулярната гастрономия. Майсторският клас ще се състои в професионалната среда на Институт за кулинарни изкуства (ИКИ) към Висше училище по мениджмънт (ВУМ) - Варна и ще продължи до 17-ти февруари (петък).

Курсът ще се води от двама шеф-готвачи - Крис Жишк и Станислав Кубарев. Той е главен готвач и съосновател на Европейските Шеф Готвачи, консултантска организация, която оперира от 2011г насам и която специализира в коучинг, разработване и консултиране на ресторанти по целия свят. Шеф Крис ще демонстрира умения пред студентите избрали да учат кулинария, които е придобил в ресторанти, наградени със звезди Мишлен. От друга страна, съводещ на мастър класа е шеф Станислав Кубарев от Санкт Петербург. Приет с отличие в Лондонския институт City and Guilds с входящ изпит по приготвяне на храни и кулинарни изкуства. Той е притежател на сертификат по приготвяне на храни и кулинарни изкуства от Уелингтън технологичен институт, както и сертификат по готварство от Нова Зеландия. 

Преди повече от десет години френският учен Ерве Тис изобретява молекулярната храна - продукти, създадени при пресичането на кулинарията и химията. Постепенно възниква науката за молекулярна и физическа гастрономия, която навлиза в практиката в началото на новото хилядолетие и извършва революция на световната ресторантьорска сцена.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: