Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първото състезание по устойчиво готвене се организира във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 03.12.2015Коментари (0)1334
©
На 4-ти декември от 10 часа, във Варна ще се състои "Първо кулинарно състезание по устойчиво готвене" в България. Темата на съревнованието е специално подбрана, а регистриралите се за участие са близо 40 души, които идват от Варна, Пловдив, София, Добрич, Пирдоп, Плевен, В. Търново, Силистра и др. 

Състезателите ще се сървеноват в две групи - «начинаещи» (ученици в специализирани училища или любители) и «професионалисти» (състезатели с повече от една година опит). Кулинарите ще имат пред себе си черна кутия с тайни съставки, а отделно имат право да донесът до 5 продукта със себе си, съобразени с тематиката на конкурса. 

Организатор и домакин на събитието е Институт за кулинарни изкуства към ВУМ във Варна (ул. Оборище 13А). Специлано жури ще наблюдава и оценява работата на състезателите в професионалните кухни на института. Председател на журито е Шеф Крис Жишк, програмен директор в института, с опит във висококатегорийни ресторанти и такива с Мишелин звезди, български професионални шеф готвачи, сред които шеф Петър Йоргов, Инна Георгиева от медията moreto.net и независими дегустатори.

Според организаторите, една от целите на състезанието е да се представи устойчивото готвене като начин на приготвяне на храната, за да достигне до повече хора с интерес към гастрономията и кулинарните изкуства. Сред наградите са стипендии за обучение в института, покриващи 75% от един семестър, швейцарска индукционна система и др.

"Идеята около устойчивото готвене и неговите принципи е да се създаде алтернатива на класическото разбиране за процеса на приготвяне на храна. Най-общо казано, този вид готвене не нарушава естествените принципи растеж/цъфтене/плодородие в природата - използват се местни и сезонни продукти. 

Ние, като Шефове трябва да уважаваме продуктите и да се стремим да използваме максимална част от тях, както са ни били дадени. Наш дълг е да дадем знания на новите поколения Шефове, за да постигнем дългосрочни резултати" - споделя Шеф Крис Жишк.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: