Пускат от утре новите модерни градски автобуси на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:29 / 03.07.2018
12087
От утре официално в движение по всички линии ще бъдат пуснати новите 15 модерни автобуси на Варна, съобщи за Varna24.bg шефът на фирма "Градски транспорт" инж. Злати Златев. 

Медията ни получи и официална информация, според която на 04.07.2018 г. от 10,30 часа в гр. Варна на ул. "Тролейна“ №48, зад сградата на "Градски транспорт“ ЕАД, ще се проведе официална церемония "Доставка на автобуси“.

Събитието се провежда в рамките на проект "Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ финансиран по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

На официалната церемония ще присъстват г-н Иван Портних – кмет на Община Варна, инж. Христо Иванов – заместник кмет на Община Варна, Злати Златев – Изпълнителен директор на "Градски транспорт“ ЕАД, инж. Бистра Димова – ръководител на проекта, представители на Община Варна, обществеността и медиите.

Проект "Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ цели надграждане на мерките по отношение на интегрирания градски транспорт на Варна, за да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко потребление на енергия, както и да се подобрят възможностите за алтернативни форми на придвижване в градски условия.

Припомняме, че новите 15 автобуса, които ще се движат по варненските улици, са модел, обявен за автобус на Европа през 2017 г.  

Шефът на фирма "Градски транспорт" разкри и част от екстрите на новите модерни автобуси. Те ще са солови, 28-местни, отговарящи на стандарт ЕВРО 6, което означава, че ще са с най-чистата система на димни газове. Ще бъдат оборудвани с централно смазване, както и с камери за предно и задно виждане. Във всеки автобус ще има информационно табло, което ще съобщава на пътниците настоящата и предстояща спирка.

Предвижда се доставката на автобусите да е заедно с диагностична апаратура с необходимия софтуер за ДВГ и скоростна кутия.

Стойността на поръчката е над 6.3 млн. лева без ДДС. В сумата влиза и обучението на водачи и монтьори.

Обществената поръчка се финансира по оперативна програма "Региони в растеж" и на практика е част от втората фаза на проекта за интегриран градски транспорт.

Очаква се всичките десет автобуси, които вече са във Варна да тръгнат по разписание след около седмица, когато минат регистрация и технически преглед в КАТ, допълни инж. Златев. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).