Пускат поетапно водата за абонатите от стадион "Варна" до "Златни пясъци"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 29.07.2016
1383
Водопроводната повреда за всички вилни зони и курортни комплекси от стадион "Варна" до "Златни пясъци" е отстранена и започва постепенно възстановяване на нормалното водоподаване, информират от ВиК-Варна.

Вчера от там съобщиха, че пробив в стоманената конструкция на най-големия магистрален водопровод - Варна - Златни пясъци, е причината за частични нарушения и спиране на водоподаването по засегнатото трасе.

За да не се стигне до принудително пълно спиране на водата в засегнатия от тежката авария район, "ВиК - Варна" превключи водоподаването от авариралото съоръжение с Ф 1220, по което всяка секунда преминават около 800 литра вода, към съществуващ стар водопровод.

Неговият дебит обаче не позволява подаване на повече от 250 литра в секунда.

С оглед сложността на аварията и голямата дълбочина - над 7 метра, на която специализираните екипи трябва да достигнат, за отстраняването й бе нужно около денонощие. В това време абонатите бяха  в ограничителен режим на получаване на вода от аварийно включения водопровод с по-малък дебит.

Аварийните екипи на "ВиК - Варна" работиха денонощно за максимално скъсяване на срока по отстраняването на пробива и възстановяване на нормалното водоподаване към ползвателите.

В част от засегнатите райони - в к.к Чайка, в к.к. Ален мак и в кв. "Виница", бяха осигурени водоноски.

От ВиК Варна съобщиха, че част от кв."Аспарухово" днес ще е без вода до около 15,00 часа - около улиците "Новгород", "Гомел" и "Манастирска" и бл.77 на ул."Народни будители от 9 ч. до около 15 ч.

Без вода ще е и кв.Владиславово" 4-ти микрорайон от 10 ч. до около 17 ч., както и абонатите около ул."Георги Живков" от 10 ч до около 17 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).