Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пуснаха под "домашен арест“ мъж, задигнал мъжка чанта с пари
Автор: Екип Varna24.bg 11:01 / 29.11.2016Коментари (0)767
©
Втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест" ще търпи от днес Златомир Табаков, обвиняем заедно с друго лице по досъдебно производство за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари. 

Състав на Варненския апелативен съд измени определение на Окръжен съд Варна от 18 ноември т.год., с което е било отказано на Табаков по-лека мярка от "задържане под стража". Втората съдебна инстанция намира, че близо 6 месеца след началото на следствените действия и на финала на досъдебното производство по-адекватна и законосъобразна ще е мярката за неотклонение "домашен арест".

Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че Златомир е в ареста от 22 юни 2016 година. Грабежът бил извършен в съучастие с Явор Христов на 7 юни тази година и първоначално разследването се е водило срещу неизвестен извършител. След първите процесуално следствени действия и проведеното разпознаване, двамата млади мъже били привлечени като обвиняеми. Пострадалият мъж бил нападнат в автомобила си. Ограбеното е мъжка чанта, 470 долара, 1080 лв, лични вещи и документи.

Днес Варненският апелативен съд намери, че 6 месеца след началото на разследването не е реална опасността обвиняемият да се укрие от наказателно преследване. Нещо повече. След първите процесуално следствени действия, разследващите не са работили с Табаков. По делото са събрани достатъчно доказателства, назначени са били множество експертизи и досъдебното производство е на финала. Според този съд, продължаването на най-тежката процесуална мярка за принуда ще бъде нецелесъобразно и незаконосъобразно. Към настоящия момент по-адекватна ще бъде втората по тежест процесуална мярка за принуда.
Определението, с което Варненският апелативен съд измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Златомир Табаков, обвиняем заедно с друго лице за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: