Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пуснаха под домашен арест наркоман, задържан заради дрога за 4 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 15.12.2015Коментари (0)821
©
В съдебно заседание Апелативният съд във Варна измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Петър Георгиев. 24 годишният варненец е в ареста от близо 4 месеца и е привлечен като обвиняем за притежание на амфетамини и марихуана, предназначени за продажба.

Пресслужбата на съда припомня, че миналата седмица Варненският окръжен съд потвърди ареста на наркозависимия младеж и определи 2-вумесечен срок, в който обвиняемият няма право да иска изменение на мярката за неотклонение. 

Това определение на първата съдебна инстанция днес беше ревизирано от Апелативния съд във Варна. За да измени процесуалната мярка за принуда от "задържане под стража" в "домашен арест", втората съдебна инстанция се съобрази с няколко обстоятелства. В началото на м.декември тази година Георгиев е вече с прецизирано и предявено окончателно обвинение за притежание на 2,25 гр. амфетамини за 2,25лв, както и за марихуана - 0,15 грама за 0,90 лв и друго количество от същата дрога за 0,48 лв. Резултатите от физикохимичната и оценитална експертизи, назначени в хода на досъдебното производство посочват и общата стойност на откритата дрога - 3,63 лв.

В своето определение Варненският апелативен съд записа, че това дело е елементарно от фактическа и правна сложност и е пред своя финал. Изключително ниската стойност на установената в наркозависимия обвиняем дрога разколебава наличието на цел за разпространението й, счита съдът Както при предходното разглеждане на мярката за неотклонение ( в началото на м.ноември), така и днес съдът счита, че няма опасност Георгиев да се укрие от наказателно преследване. Отпаднало е и основанието за извода, че може да въздейства върху свидетели и с това да извърши друго престъпление, т.к. всички вече са разпитани. 

Варненският апелативен съд счита, че в настоящия момент адекватната процесуална мярка за принуда спрямо Петър Георгиев, разследван за притежание на амфетамини и марихуана е втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест". Това определение е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: