Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пуснаха у дома Григор, поръчал убийството на диджей Теди от Варна
Автор: Пламена Николова 10:24 / 01.03.2022Коментари (0)2444
© Varna24.bg
Архив
Варненският окръжен съд уважи искането за промяна на мярката за неотклонение на Григор К. от "задържане под стража“ в "домашен арест“, която да бъде контролирана чрез устройство за електронно наблюдение. Той е обвинен като подбудител на убийството на варненския диджей Теди, извършено през 2015 година, съобщиха от пресслужбата на съда.

За тежкото престъпление към наказателна отговорност е привлечен и 50-годишният Константин Б., който е сочен за физически извършител на убийството. Наказанието предвидено в НК за деянието е "лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Убийството беше извършено на 26 февруари 2015 г. Варненският диджей Теди, беше открит мъртъв край блока си с няколко прободни рани. Престъплението остана неразкрито до лятото на 2019 г., когато бяха повдигнати обвинения на Константин Б. и Григор К. Делото беше внесено в съда през октомври 2020 г.  

47-годишният Григор К. е с мярка за неотклонение "задържане под стража от  13.08.2019 г. Именно дългия период на задържане беше един от аргументите на защитата му да поиска изменение на мярката за неотклонение. Изтъкнато беше още, че по делото са разпитани почти всички свидетели и той не би могъл да извърши престъпление, като окаже влияние върху тях. Сключването на брак и грижата за малолетно дете, и възрастен роднина пък оборвали вероятността да се укрие.

Според държавното обвинение, обстоятелствата не са нови, които да налагат изменение на мярката за неотклонение на Григор К. Прокуратурата счита делото за казус с изключителна фактическа и правна сложност, което приведе като аргумент против прекомерността на срока за задържане.

След като се съобрази със становищата на страните, Варненският окръжен съд прецени законността на продължителното задържане. Съобразно практиката на Европейския съд за правата на човека, дългият период, прекаран в ареста влияе върху опасността от укриване и извършване на престъпление, посочи съдът. Според него действително почти всички свидетели са били разпитани и опасността Григор К. да въздейства върху тях и по този начин за извърши престъпление е отпаднала. Отделно от това, той има постоянен адрес, малолетно дете и граждански брак, сключен през миналата година, поради което е отпаднала и опасността от укриване. Поради изложените съображения, петчленният съдебен състав прецени, че към настоящия момент най- адекватната мярка за неотклонение спрямо Григор К. е "домашен арест“. С нея ще бъде изпълнена целта да се попречи на подсъдимия да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждането в изпълнение на влязла в сила присъда.

Определението на Варненския окръжен съд може да бъде протестирано  пред Апелативен съд – Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 25
06.07.2022 »
01.04.2021 »
02.03.2021 »
04.11.2020 »
26.10.2020 »
20.10.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: