Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пъстри хвърчила изпъстрят небето над плаж "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 08:45 / 19.08.2020Коментари (0)1998
©
Пъстри хвърчила ще изпъстрят отново небето над плаж "Аспарухово" на 22 и 23 август по време на Фестивала на хвърчилата Въздушни чудеса, ноучи Varna24.bg. Ето какво съобщават за медията ни организаторите на събитието:

"Въпреки трудната година, въпреки спирачките от обстановката, създадена от коронавируса, небето над плаж "Аспарухово" във Варна отново ще бъде озарено с невероятната красота на пъстрите хвърчащи модели– за осми пореден път.

Лято е! Ограниченията падат. Всички са зажаднели за веселие и игри.

Нашият Фестивал на хвърчилата и радост за душата както на децата, така и на възрастните. На пясъка, до плискащите се вълни и игривия бриз, какво по-щастливо преживяване, освен гонене на пъстри хвърчила или спиращи дъха ефекти в небето под жарко светещото слънце или срамежливото присъствие на луната в топлите нощи. 

Традиционно фестивалът привлича многобройни гости от страната и чужбина, а организатор на събитието е Клуб "Асто“ с подкрепата на Община Варна чрез фонд “Култура“.

С всяка изминала година фестивалът се разраства и става все по-атрактивен и успешен, а със своя международен характер това новаторско и атрактивно културно събитие допринася за изграждането на специфичния облик на града.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на международните кайт клубове, които представят своите уникални модели хвърчила, често достигащи впечатляващи размери, състезанията с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където малчуганите изявяват талантите си и се забавляват.

От 10.00 до 17.00 ч. през обявените фестивални дни професионалните клубове на участниците ще показват най-новите си творения, включително атрактивните за децата обемни модели на различни животни – мече, тигър, октопод, калинки и много други. Очакваме да станем свидетели и на майсторско управление на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят много бързо и описват сложни фигури в небето. Парадът ще бъде съпътстван от приятна музика и други забавления за малки и големи.

Тази година в събитието ще се включат демонстратори и майстори на хвърчилата от няколко държави.

Всяко издание на фестивала отправя различни послания, както рекламни, така и обществено значими, като например такива, свързани с чистотата на околната среда, опазването на застрашени видове птици и природата като цяло.

Провеждат се ателиета и работилници за детско творчество на теми, свързани с летенето и вятъра.

От своето възникване в Азия преди две хилядолетия, изкуството за изработване и пускане на хвърчила се е разпространило навсякъде по света. Днес то е по-популярно от всякога, то е начин за релаксация, забавен спорт и вид духовно упражнение. И за разлика от много други изкуства, никога не е твърде рано или твърде късно да започнете да го практикувате. Заповядайте, за да се уверите в това!", призовават организаторите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: