Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пъстър пролетен карнавал ще зарадва варненци
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 22.02.2016Коментари (0)823
© Черно море
За втора поредна година пъстър пролетен карнавал ще зарадва варненци. Проявата е инициатива на общинските дирекции "Култура и духовно развитие" и "Образование и младежки дейности". Целта е да бъде възродено едно от най-атрактивните събития в близкото минало - Варненският карнавал.

В пъстрия празник се очаква активно да се включат децата и младежите на Варна.

"Изпратили сме покани за участие до всички училища и детски градини. Всеки има свободата да се включи в карнавала по начин, по който реши. Някои класове или училищни състави могат да участват и организирано. Миналата година имаше родители, които бяха довели децата си, други се бяха организирали с приятелски семейства за съвместно участие" - разказа за "Черно море" директорът на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова.

Варненският карнавал през 2016 г. ще се проведе на 26 март. Пъстрата проява ще започне около 15 часа пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" с представяне на маски, сценични костюми и народни носии. Около 16,30 ч. всички участници ще преминат в шествие по бул. "Мария Луиза" и бул. "Сливница" до входа на Морската градина. Там са предвидени концертна програма, забавни игри и атракции за публиката. Ще бъдат раздадени и награди.

Право да се включат в конкурсната програма на карнавала имат индивидуални участници и групи, възрастови ограничения няма. Заявките трябва да бъдат изпратени до 12 март до дирекция "Култура и духовно развитие" или "Образование и младежки дейности" в община Варна, може и в електронен вариант. Желаещите да се включат в карнавала, но без да се състезават в конкурсната програма, могат да се запишат и по телефона до 25 март. Участниците в пролетния празник ще пресъздадат герои от местния, националния и чуждестранния фолклор, а също така и герои от приказки, книги, филми и комикси. Те ще представят маски и костюми от различни етнографски области и на различни етноси. 

Журито ще оценява красотата и колорита на маската или костюма. Ще следи и за максималното приближаване до автентичния образ, който се възпроизвежда, но същевременно ще търси оригиналност и артистичност. Във варненския карнавал представянето трябва да стане чрез мимика, жест, походка или поза. 

Не се допускат изпълнения на танци, песни, рецитиране на стихове и други подобни импровизации. Участници, които не се съобразят с регламента ще бъдат декласирани, предупреждават организаторите и напомнят костюмите на най-малките да са съобразени с метеорологичните условия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Неправилно паркиране във Варна
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: