РИМ – Варна ще участва във фестивала "Да споделим Никулден"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 01.12.2017
1654
Регионален исторически музей - Варна, представен от отдел "Най-нова история", ще вземе участие в Кулинарен фестивал "Да споделим Никулден", който ще се проведе на 3 декември 2017 г. в Двореца на културата и спорта, зала Младост Б. Началото на празника е в 11 ч. Организатори са Община Варна и Варненска туристическа камара. Партньор е РЕКИЦ - читалища Варна. Инициативата се провежда по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември.

Отдел "Най-нова история" ще представи модели на кораби - част от колекцията на музея. Те са изработени в корабомоделната работилница на Корабостроителния завод "Г. Димитров" по поръчка на Варненския музей в периода 1977-1982 г. Посетителите на фестивала ще могат да видят моделите на сухотоварен кораб "Варна", товарен кораб "Благой Касабов", моторен кораб "Галата" и пътническите кораби "Емона" и "Георги Димитров".

В кулинарното състезание ще се включат индивидуални участници и отбори на учебни заведения, хотелски комплекси и елитни ресторанти. Те ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети. Гостите и жителите на града ще открият многобройни кулинарни "съкровища", които ще могат да закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
03.12.2017 Природозащитници призовават за устойчив избор на риба за Никулден
01.12.2017 БАБХ погва производители и търговци на риба преди Никулден
30.11.2017 Как да разпознаем прясната риба от замразената?
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).