РИО-Варна: Отговорено е на всички подадени сигнали от граждани във връзка с учебния процес при зимни условия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:18 / 08.01.2016
694
Инспекторите на Регионалния инспекторат по образованието във Варна са отговорили на всички подадени сигнали от граждани във връзка с осигуряването на нормален учебен процес при зимни условия. 

Това съобщи за "Фокус" Венцеслава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образование във Варна. "Задължение на началника не е да почиства улиците или да следи за графика на транспорта, а да контролира дейността на директорите относно обезпечаване на нормална учебна среда", каза Венцислава Генова. Тя бе категорична, че директорите имат правомощия да вземат решения за намаляване на учебните часове или междучасията, а кметовете на населени места имат правомощия да обявяват неучебни дни, издавайки заповеди, които да бъдат съгласувани с началника на инспектората. 

"Директорите и кметовете съгласуваха своите управленски решения и аз съм давала своето добро да се случи точно в интерес на децата", посочи Генова. По нейните думи тя се е стремяла децата да бъдат в нормална учебна среда, след като са взети необходимите управленски решения за това и в същото време да не се нарушава учебният процес. Според нея, директорите са изпълнили задълженията си и са направили всичко възможно, за да осигурят работа на отоплителната система още от ранните часове на деня.

 "Където беше необходимо, се дежуреше нощно време от длъжностно лице, което да следи работата на отоплителната система, но когато говорим за зимен сезон и усложнено обстановка, това е което можеха да направят директорите на училищата и те го направиха", коментира Генова. Тя бе категорична, че директорите на училищата са направили всичко възможно в класните стаи учебния процес да бъде така структуриран, че да има организация между продължителност на часовете и междучасията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).