Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
РИОСВ Варна глоби с 30 лева рибар, ловил в защитена територия
Автор: Екип Varna24.bg 15:03 / 12.01.2016Коментари (0)603
©
През декември експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите провериха 127 обектa във Варненска и Добричка област.Извършени бяха 197 проверки, от тях 127 планирани и 70 извънредни. Най-много 95 са по компоненти "води" и "отпадъци".

Значителен е и броятна проверките на защитените територии - 35 планови и 37 извънредни. За отстраняване на допуснати нарушения са дадени 137 предписания. Издадени са 3 наказателни постановления и имуществени санкции на стойност 2 629 лв. От други санкции през декември в РИОСВ - Варна са събрани 12 855,15 лв.

Имуществена санкция в размер на 1099 лв./мес. е наложена на "Булгартрансгаз" ЕАД, гр. София, за превишаване на нормите на азотни оксиди, изпускани в атмосферния въздух от експлоатация на газотурбинен компресорен агрегат от компресорна станция 2 в с. Кардам. За замърсяване на атмосферния въздух с прах вследствие на дейности по смилане на дървени изрезки с мобилна дробилка в гр. Варна е наложена глоба на Реджеп Кисьов в размер на 1000 лева. Глоба в размер на 500 лв. е наложена на Галин Генов за допуснат разлив и замърсяване с дизелово гориво в гр. Девня.

Извършена е проверка с превантивна цел за недопускане унищожаването на дюнни местообитания в "Камчийски пясъци".С 30 лева е глобен Димитрий Петров за риболов на забранено място и в нарушение на Плана за управление на защитена местност "Дуранкулашко езеро". Във връзка с актуализацията на Регистъра на вековни и значими дървета са проверени 2 вековни дървета в община Каварна. Проверено е състоянието на животните в Зоологическите градини на градовете Добрич и Варна и на колекциите от Природонаучен музей - Варна. Извършени са две проверки във връзка с регистрация на 14 новоизлюпени папагали от вида Жако.

Експертите са изготвили и 5 решения за верояната степен на отрицателно въздействие върху защитените зони и 175 становища за оценка за съвместимост на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с оглед опазване на защитените зони. Издадени са 14 решения за необходимостта от ОВОС на инвестиционни предложения и 5 решения за необходимостта от Екологична оценка на планове и програми.

През декември бе проведено и последното за годината заседание на Експертния екологичен съвет към РИОСВ. Темата на заседанието бе изграждане на Интермодален пристанищен терминал на територията на гр. Варна.

През месеца на "зеленият телефон" са постъпили 3 сигнала.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Обвинения срещу кмета на Община Дупница
Бум на коклюш в България
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: