РИОСВ не успя да открие откъде идва острата задушлива миризма в "Аспарухово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
12:15 / 15.04.2020
4349
Както Varna24.bg съобщи, остра задушлива миризма периодично тормози живеещите във варненският район "Аспарухово". Общински съветници, граждани и кметът на района Ивайло Маринов са подали многократно сигнали на тел. 112 и до РИОСВ Варна. 

Ето какво е установила проверката на инспекцията:

На 10 и 13 април експерти от РИОСВ-Варна извършиха обстойни огледи на "Южна промишлена зона“ във връзка със зачестили сингнали от граждани за неприятни миризми и запрашаване в кв. "Аспарухово“.

Проверени са петролна база, собственост на "Варна Сторидж“ ЕООД, терминал за генерални и насипни товари и петролна база, собственост на "Поддържане чистотата на морските води“ АД, станция за пълнене на стоманени бутилки с пропан бутан и др.

При проверката на терминала е установено стриктно спазване на технологичния процес на товаро-разтоварните дейности на зърно в кораб – височина на разтоварване в хамбарите, инсталирана и функционираща метеостанция  и системно почистване на площадката.

Пълненето на бутилки в газстанцията също се извършва по технологичен ред- на полузакрита площадка, като пропан-бутана се транспортира от резервоарите чрез тръбни връзки до четири броя подово-пълначни машини, което намаля количеството свободно изпускан газ в атмосферата.

При проверката на петролна база на "Варна Сторидж“ ЕООД не е установено извършване на товаро-разтоварни дейности. По време на проверките не са констатирани източници на неприятни миризми.

РИОСВ-Варна сезира Община Варна и Морска администрация за предприемане на действия в рамките на техните компетенции.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).