РИОСВ учи деца как да се борят с отпадъците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:49 / 24.11.2015
578
Открити уроци с възпитаниците от шести и седми класове на ОУ "Захари Стоянов", подговителна група шестгодишни деца от ОУ "Ангел Кънчев" и студенти от ТУ - Варна по специалността екология и опазване на околната среда, организира РИОСВ - Варна.

Инициативата е в рамките на кампанията "Европейска седмица за намаляване на отпадъците". В тази връзка на 24 ноември 2015 г. е предвидено посещение на две групи ученици от гр. Белослав и с. Езерово в завода за битови отпадъци край Варна.

С тържествено приключване на едномесечна мащабна кампания за събиране на хартия, обобщаване на резултатите и награжадаване на участниците от ОУ "Христо Ботев", кв. Аспарухово, ще се сложи финал на мероприятията.

Откритите уроци започват на 24 ноември и ще продължат до края на седмицата. Целта на занятията е да запознаят децата с етапите на редуциране, реновиране и рециклиране на отпадъците.

В рамките на обучението ще бъде показан и филма "От нищо нещо" за разделното събиране на отпадъците и преработката им.

Инициативата се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Асоциацията на еколозите от общините в България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).