Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
РЗИ с проверки в 32 варненски заведения, едно е с предписания заради лоша хигиена
Автор: Пламена Николова 10:16 / 16.12.2019Коментари (0)2320
©
Илюстрация
329 инспекции от служители, осъществяващи държавен здравен контрол към РЗИ-Варна са извършени в периода от 6 до 12 декември. Проверени са 32 обекта за хранене и развлечение. Издадено е едно предписание за хигиенни и противоепидемични мерки, съобщават от Здравната инспекция във Варна. 

В отдел "Държавен здравен контрол“ са постъпили 3 жалби и 7 сигнала, по които е започната процедура по проверка и отговор. Обработени са 2 жалби и 2 сигнала от предходната седмица, като единия от сигналите и едната жалба са неоснователни.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности" са направени общо 11 проверки, от тях: 3 в аптеки, 8 в Лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП). Издадени са: 2 указания на аптеки за спазване изискванията на Наредба 28/2008 г.; 1 хигиенно заключение за търговия на дребно с лекарствени продукти в аптека.

Комисията за администриране на процеса по регистрация и настъпили промени в обстоятелствата по извършени регистрации на лечебните заведения (ЛЗ) за извънболнична помощ и хосписите е издала 2 удостоверения по чл. 40 от Закона за лечебните заведения, 1 заповед за заличаване на дрогерия.

За периода 06.12.2019 г. – 12.12.2019г. на територията на област Варна от инспектори на отдел “Противоепидемичен контрол" са извършени 147 проверки: в Амбулатории за индивидуална и групова практика за първична медицинска помощ - 19, в Амбулатории за индивидуална и групова практика за специализирана медицинска помощ –20, в Амбулатории за дентална помощ – 57, в Диагностично-консултативни центрове – 1, в Медицински центрове – 9, в Медико-дентални центрове –9, в Медико-диагностични лаборатории – 6, в медико-технически лаборатории - 10, в лечебни заведения за болнична помощ – 4, в Диализен център – 1, в център за хемотрансфузиология – 1, в детски заведения – 6, в обекти и фирми за ДДД – 4. Не са констатирани нарушения.

За периода 06.12.2019 - 12.12.2019 г. от служителите в отдел "Медицинска паразитология" са извършени 5 броя проверки, от които: в детски заведения по отношение на санитарнохигиенния режим, тематични проверки и оказана методична помощ – 2, в здравни кабинети към детски заведения по отношение документация за прием и профилактични паразитологични изследвания – 2, в амбулатории за индивидуална практика за първична медицинска помощ по отношение противопаразитната дейност, лечебни заведения, паразитологични лаборатории, корабни агенции и оказана методична помощ – 1. Няма наложени административни санкции.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: