Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
РЗОК - Варна увеличи договорните си партньори
Автор: Екип Varna24.bg 14:11 / 04.07.2016Коментари (0)2005
© Varna24.bg
РЗОК - Варна увеличи договорните си партньори от 1 април т.г. Това сочи справката след приключване на договарянето, което изтече в края на май. По този начин се обезпечава комплексното лечение на някои значими заболявания в онкологията, физиотерапията и др.

В сравнение с 2015 г. Здравната каса е подписала 61 договора повече: 24 по амбулаторни процедури - с болници, медицински центрове и ДКЦ, 34 за дентална помощ и 3 с общопрактикуващи лекари. Така общият брой сключени договори са 895 срещу 834 за миналата година. 37 са новите договорни партньори за 2016-а.

280 са сключените договори с изпълнители на първична извънболнична помощ (общопрактикуващи лекари - индивидуални и групови практики). 170 са договорите в специализираната извънболнична медицинска помощ, от които индивидуалните практики са 111, груповите практики - 15, договорите с медицински центрове и ДКЦ-та - съответно 34 и 10.

24 нови договора Здравната каса е сключила тази година с болници, медицински центрове и ДКЦ-та за извършване на амбулаторни процедури. Те включват дейности, които не изискват болничен престой. Част от тези дейности са присъствали и в Националния рамков договор 2015, но под друга форма и не са били заплащани от Здравната каса. Така например касата ще заплаща дейността на общите клинични онкологични комисии и на клиничните комисии по хематология за определянето на плана за лечение на болни със злокачествени заболявания. НЗОК заплаща и оперативните процедури в областта на ушите, носа и гърлото и лицево-челюстната област с малък обем и сложност, амбулаторното наблюдение на лица с постоянен електрокардиостимулатор, както и амбулаторното наблюдение на пациенти, получаващи скъпоструващи лекарствени продукти, и др.

През 2016 г. съгласно Решение № РД-НС-04-24-1 от 29 март 2016 г. на Надзорния съвет на НЗОК лечебните заведения за болнична помощ по чл. 5, ал. 1 от ЗЛЗ, които са към МС, МО, МВР, Министерството на правосъдието, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, могат да сключат договор с РЗОК за оказване на първична извънболнична медицинска помощ и специализирана извънболнична медицинска помощ. По силата на този нормативен акт РЗОК - Варна, е сключила 1 договор с болница за извършване на извънболнична помощ. 18 са контрактите с болници по клинични пътеки, 3 по клинични процедури и 1 - за комплексно диспансерно наблюдение.

385 са подписаните договори с изпълнители на първична и специализирана извънболнична дентална помощ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: