Работилниците на Място “За теб" във Варна се местят в Хале 3

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:11 / 17.02.2020
1966
Работилниците на Място “За теб" във Варна се местят в Хале 3 , съобщиха от организацията. Ето какво още споделят от там:

Както казват хората-“Нова година-нов късмет". След кратка “техническа неизправност", арт-социална работилница “За теб" към Сдружение “За Теб" се завръща с нов адрес, нови предизвикателства и възможности.

За тези, които не ни познават, Социалната работилница към Сдружение За Теб е инициатива стартирала през 2010г, която има за цел да подкрепя младежи в неравностойно положение в тяхната интеграция в обществения живот, да насърчава творческите, културните и духовните им прояви, и да спомага за осмисляне на свободното им време чрез организиране на разнообразни социално-творчески работилници.Социална работилница За Теб понастоящем е място, където деца и младежи в затруднено и неравностойно положение, наред с други свои връстници да се включват или сами организират инициативи, подтикнати от личните си интереси и хобита.

Приложни изкуства, литература, готварство, чужди езици, градинарство, музика, кино прожекции са само част от посоките, в които се случват заниманията при нас.Основната идея е по забавен и приятен начин, да се създават предпоставки за развитие на толерантност към различните, интеграция на децата и младежите в неравностойно положение, разбиване на стереотипите чрез занимания в смесени групи и предоставяне на възможност всеки да научи по нещо ново и да обогати уменията си. Свободно пространство, където всеки може да намери приятели, съмишленици и придобие нови знания и умения. 

От януари месец занятията ще се провеждат в любимото Хале 3 на бул. "Христо Ботев" 3, бившата полиграфия.

Заниманията ни ще се проведат всеки понеделник,сряда и петък от 15ч.00 до 17.00, като в понеделник и сряда ще работим с младежи от 30 години, а в петък с деца от 6 до 12 год. Като целта ни е да сформираме смесени групи включващи деца и младежи с различни възможности.

Що се отнася до програмата ни- стартирахме на 30-ти януари с работилничка за мартеници, като ще имаме специален гост, който ще ни покаже как сами да си оплетем “фънки" мартенички от вълна. 

Февруари месец ще е месецът на мартениците, а март планираме “back to the roots", занимавайки се с декупаж и красиви бижута от естествени материали, което беше и основното ни занимание,когато стартирахме нашата дейност.  Април месец ще е месеца в който ще си изцапаме ръцете с боя за яйца, подготвяйки се за Великден, както и ще се забавляваме със създаването на други цветни красоти.

Планирали сме интересни инициативи и събития. Заповядайте да творите и да се забавлявате с нас!"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).