Работна група ще нищи новосъздаденото ОП "Спорт - Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:54 / 07.03.2014
1219
Работна група от петима общински съветници, четирима представители на администрацията и двама членове на Обществения съвет по спорт ще нищят дейността на новосъздаденото общинско предприятие (ОП) "Спорт - Варна". Това стана ясно от последното заседание на постоянната комисия по младежки дейности и спорт, която функционира в рамките на местния парламент в града. Работната група ще има за задача да изготви предложение във връзка с организацията, дейността и управлението на новото общинско предприятие, чието създаване бе оспорено от областния управител Иван Великов.

Местните народни избраници и представителите на кметската администрация се обединиха около мнението, че междуведомствената комисия трябва да изгради изцяло нов правилник за дейността на бившите ОП "Спортни имоти" и ОП "Спорт за всички". Според шефката на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова новото общинско предприятие ще се ръководи от изцяло нова политика, която ще бъде предмет на обсъждане на Обществения съвет по спорт. Някои местни народни избраници заподозряха, че всичко това се прави, за да се обложат с такси клубовете, които към момента ползваха общинската спортна база безвъзмездно.

Някои скептици отбелязаха, че основната цел на създаването на работна група по случая е темата с ОП "Спорт - Варна" да се изнесе от публичните заседания на комисиите към местния парламент. Според тях така съмненията около новото общинско предприятие ще се засилят още повече поради липсата на пряк обществен контрол.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).