Работници от "Транстриумф" обявиха стачна готовност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:44 / 31.05.2012
1660
Работници в "Транстриумф холдинг" обявиха стачна готовност. Според тях общината води неадекватната политика по отношение на обществените превози - дейност, в която са заети повече от 750 работници и служители, както и недопустимото и унизително поведение от страна на местната администрация по организирането на обществения превоз на пътници във Варна.

Почти година правната дирекция на Община Варна, в лицето на нейния директор Иван Великов, твърди, че липсва договор между общината и "Транстриумф холдинг" АД за извършване на превоз на пътници. В същото време нито кметският екип, нито Общинският съвет предлагат форма, по която тази реално осъществявана дейност да бъде регламентирана, се казва в декларация на стачния комитет.

Дружеството е отправило многократно запитвания за това има ли договор между Община Варна и "Транстриумф холдинг" АД. Отговор на тези питания и към днешна дата не е получен. В резултат на това, както и с оглед на публичните декларации на Великов, че дружеството работи без договор, сред работещите се създава социално напрежение и чувство на несигурност. Те се засилват допълнително от разнопосочното говорене от страна на зам.-кмета Димитър Николов и директора на дирекция "Европейски програми и проекти" Петър Радушев относно реализирането на европроекта за устойчив градски транспорт, касаещ цялостното развитие на обществените превози във Варна.

Транспортът във Варна се администрира неадекватно, а варненци и гостите на града го имат благодарение на отговорността, която носят ръководството, всички служители в "Транстриумф Холдинг" АД и в "Градски транспорт" ЕАД, смятат работниците. Те искат ясен отговор от общината на какво основание "Транстриумф холдинг" АД да продължи да извършва обществения превоз на пътници по линиите, спечелени с конкурс през 2007 г. Ако няма договори, те настояват на научат по чия вина се е случило това, както и какво е бъдещето на "Транстриумф Холдинг" АД.

Източник: Дарик


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).