Работник от хотела: Някакъв мъж ни нареждаше какво да правим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:50 / 09.04.2015
2309
"Аз намерих зет ми. Беше смачкан, главата му - откъсната, едва се държеше на парче кожа. Кошмар. Крихме цяла нощ от баща му и от сестра ми. Познах го по дрехите", спомня си с ужас Стефан Ангелов.

Той разказва още, че е бил на обекта, но по чудо не влиза вътре. Твърди, че имало някакъв мъж с фамилия Георгиев, който им нареждал какво да правят. Във въпросния следобед докарал машини със сина си, двамата разкрили бетона на колоните, после им казал: "Режете". Двама се възпротивили, че е опасно, но той им наредил да влизат в хотела. Юри, мъжът, когото работниците спрягат за шеф, но също не знаят фамилията му, се възпротивил.

"Георгиев ни успокои. Каза ни: "Няма страшно. Ще се кача да гледам. Една птичка да литне, ще ви кажа!" Останалите почнаха да режат и всичко стана за секунди", спомня си още Стефан Ангелов.

Засега има пълна неяснота за това кой е наел работниците. Те говорели за Георги и синът му Иван. Имало и трети субект като подизпълнител - Йовко, който събирал работниците с бус от ул. "Девня" и жп-гарата във Варна.

"Още вчера се свързахме с подизпълнителя от "Бултранспорт груп" Янка Митева. Тя отказа да говори с нас. Подозирам, че сега ще започне едно криене. Трябва да се види кой точно е наел тези хора", заяви пред БЛИЦ шефът на Инспекцията по труда във Варна Иван Иванов. По думите му само един от деветимата работници имал трудов договор, но той пък бил за съвсем различна фирма.

Категорично към момента става въпрос за един загинал и за трима, които са затрупани. Това са: Йосиф, Манол Райчев Манолов и Тодор Тодоров Димитров. Тези хора и към момента се издирват. Близките им стояха цяла нощ край хотела и все още са в шок. Те до последно таят надежда, че работниците може да са живи.

Кметът на Варна Иван Портних заяви: "Още храним някакви надежди работниците да са успели да стигнат до приземието. Правим всичко възможно издирването да приключи най-бързо."


Виж коментарите (3)

Още по темата (57):
23.06.2023 Окончателни присъди за смъртта на четирима при срутването на хотел
"Вероника"
21.09.2021 Варненският апелативен съд потвърди присъдата по делото "Вероника"
15.02.2021 Събщиха интересни подробности около сагата с рухналия хотел "Вероника"
11.02.2021 Съдебната сага с рухналия хотел Вероника продължава утре във Варна
23.10.2020 Заболяване на подсъдим отложи делото "Вероника“
22.10.2020 Делото за рухналия хотел "Вероника“ - отново пред Варненския апелативен съд
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).