Районен съд – Варна осъди търговец на стоки-ментета на известни марки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:08 / 14.11.2018
1839
Районен съд – Варна осъди търговец на стоки-ментета на известни марки. За извършеното престъпление против интелектуалната собственост (по чл.172б, ал.1 от НК) на 35-годишния търговец беше наложено наказание от 6 месеца "пробация“ при две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и  задължителни периодични срещи с пробационни служители. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

На 10 август 2017 г., при извършена проверка в търговски обект в централната градска зона на Варна – магазин, стопанисван от фирма на подсъдимия, се установява предлагане за продажба на дрехи, чанти, колани и обувки, носещи знаци със запазените марки на общо пет световно известни търговски компании, без съгласието на притежателите на изключителните права. При проверката подсъдимият не представил договори с притежателите на марките или документи, удостоверяващи легалния произход на стоките. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина на подсъдимия стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика както объркване у потребителите, така и предпоставки за несправедливо облагодетелстване на търговеца от известността на оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 90 000 лева.

35-годишният търговец е неосъждан. Веществените доказателства – предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение по съответния ред. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).