Районен съд - Варна с Ден на отворените врати утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 14.04.2014
682
В седмицата, когато отбелязваме 135-годишнината от Търновската конституция и Професионалния празник на юристи и съдебни служители, Районен съд - Варна по традиция ще посрещне гости - млади хора от различни учебни заведения. Проявата е част от националната инициатива на Висшия съдебен съвет за организиране на Дни на отворени врати в българските съдилища.

Районен съд - Варна има богат опит и традиции в инициативата. Провежданите години наред петъчни срещи на магистратите с подрастващи вече са емблема за съдебната институция. Цели класове от основни и средни училища във Варна, студентски колективи и младежки проектни групи са влизали в съдебните зали, деловодствата и информационния център на Районния съд. Многократно в съдебната палата на площад "Тракия" са организирани прожекции на филм-възстановка на реален съдебен процес и дискусии с магистрати на правна проблематика.

На 15 април 2014 г., при поредния Ден на отворените врати, на Районен съд - Варна ще гостуват десетокласници от училище "Св. Климент Охридски". От 14 ч. следобед те ще направят обиколка из съдебната палата и ще разговарят с административния ръководител и съдии от гражданско и наказателно отделение. В 15,30 ч. в Районния съд ще гостува сборна група от различни на възраст деца, които посещават разкрития Дневен център и социална трапезария към фондация "Вяра, Надежда, Любов" - гр. Варна. Те ще влязат в истинска съдебна зала, ще гледат видео прожекция на наказателен процес и ще разговарят с представители на съда.

Междувременно, в празничната седмица и навечерието на Великден, в Районен съд - Варна върви благотворителна кампания в помощ на деца и семейства в риск. Събраните дарения за пореден път ще бъдат предоставени чрез фондация "Вяра, Надежда, Любов".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).