Районните кметства: Средствата за ремонт на детските площадки не стигат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:51 / 22.08.2008
943
Средствата, предвидени в общинския бюджет за ремонт и поддръжка на детските площадки, не са достатъчно. Това коментираха от районните кметства в морската столица. Така например за най-големия варненски район "Приморски" били отделени 400 000 лева. Поне още толкова са необходими, за да приведем площадките във вид, съответстващ на стандартите, коментира служителка на кметството. Крайно недостатъчно са предвидените средства, оплака се и кметицата на район "Одесос" Таня Василева, за който са предвидени 130 000 лева. По думите й 25 от 64-те детски площадки в "Одесос" се нуждаят от основен ремонт. За целта ще са необходими над 450 000 лева. В момента тече процедура за възлагане на поръчка за пет детски къта, посочи Василева.

Общо 427 са площадките за деца на територията на общината. Най-много са те в район "Приморски" - 175. Миналата година там са били основно ремонтирани 40. Поне още 50 се нуждаят от подобрения, заявиха от кметството. От началото на тази година са обновени седем площадки, предстои да бъдат ремонтирани още три. Почти всички детски кътове в район "Аспарухово" се нуждаят от подобрения, казаха от кметството. За района, в който има 20 площадки, една от които новоизградена, са отпуснати 40 000 лева. Според изчисления на районната администрация, за ремонтите ще са нужни около 30 000 лева. По-голямата част от 114-те детски площадки в "Младост" са в добро състояние, посочиха от районното кметство. За тази година за района са предвидени 200 000 лева за ремонт и поддръжка на съоръженията. Миналата година били основно ремонтирани 45, а от началото на тази година - още пет. В момента се работи по две площадки, казаха от районната администрация. До края на годината трябва да бъдат приведени в необходимия вид още 11 детски къта, за които Комисията за защита на потребителите е издала предписания. 46 от 54-те площадки в район "Владислав Варненчик" са в много добро състояние, заяви районният зам.-кмет Александра Иванова. Тя посочи, че едва осем от детските кътове се нуждаят от спешен ремонт. Те са включени сред обектите, които кметството е предоставило за финансиране на общината. С общински средства през миналата и тази година на 10 от площадките е направено пълно обновление. Осем детски къта са в добро състояние, но подлежат на частичен ремонт, добави Иванова. За част от тях проблемът е, че попадат в реституирани райони. Три детски къта са на терени, върнати на собствениците и това ги прави неподлежащи на ремонтиране, поне с общински средства, добави тя. Съдействие при поддръжката и реновирането на детските кътове във "Владиславово" оказват и десетина спонсорски фирми, добави Иванова.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
24.08.2008 Слагат табели на опасните детски площадки
22.08.2008 Само една детска площадка с документи за безопасност
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).