Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Районните кметства раздават чиповете за велопаркингите във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:00 / 29.06.2017Коментари (0)1854
© Varna24.bg
Безплатните чипове за ползване на закритите велопаркинги във Варна се раздават от районните кметства в града. Гражданите, които желаят, могат да ги получат след подписване на договор в съответното кметство, към което са адресно регистрирани. Единствено в район "Одесос" се заплаща 10 лева депозит.

2 от общо 10 велопаркинга във Варна в момента не работят. Те се намират в кв. "Владиславово". Системата за контрол на достъпа и на двете съоръжения е повреден, а в този до училище "Стоян Михайловски" са окрадени видеокамерата и ел. таблото.

За Радио Варна кметът на "Владиславово" Николай Костадинов каза, че е направил пълен опис на щетите и е изпратил документа до община Варна, за да се вземат мерки за ремонтни дейности. Оказва се, обаче, че към момента общината не може да прави ремонти на велопаркингите, тъй като първо трябва да проведе процедура по избор на фирма за поддръжката им. Налага се да бъде направена и актуализация на бюджетите на районните кметства, съобразно новият им ангажимент.

Велопаркингите бяха направени като пилотна мярка по проекта MOBISEC от Черноморската регионална агенция за управление на енергията (ЧРАУЕ) за 224 000 лева. И в партньорство с две общини от Испания и Англия. Паркингите са проектирани от испанския партньор на проекта, с идеята да осигурят безплатно по-сигурно място за съхраняване на велосипедите, а това да мотивира повече граждани да използват този вид транспорт. Сигурността се осигурява чрез видеонаблюдение и чипове с уникален код за достъп, който се записва и проверява при всяко влизане. Разпределението на паркингите е направено на принципа по два паркинга на районно кметство. Първите около 100 чипа бяха раздадени с помощта на Велоклуб "Устрем".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: