Районният съд във Варна приема семинар за магистрати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:10 / 16.10.2009
621
Районен съд - Варна ще бъде домакин на Пътуващ семинар за магистрати, социални работници и специалисти, работещи в областта на закрилата на децата. Организатори на форума на тема: "Най-добрият интерес на детето в административните и съдебни производства" са Фондация «Детски правен център-България» и Агенцията за социално подпомагане.

Семинарът ще се проведе в залата на 4 ет. на съдебно-изпълнителната служба при ВРС. Той ще бъде открит в 10 ч. В работата на семинара ще участват съдии от Варненски окръжен съд, съдии от Районните съдилища във Варна, Девня и Провадия, социални работници, юристи и психолози от Отделите за закрила на детето във Варна, Вълчи Дол, Девня, Долни Чифлик и Провадия, адвокати, доставчици на социални услуги за деца и други специалисти, които работят в областта на закрилата на детето.

Основната цел на този Пътуващ семинар, който се провежда през октомври в няколко областни центрове в Североизточна България, е да събере заедно различни професионалисти, които участват и вземат решения, свързани с живота на детето и имат отношение по проблемите, свързани с прилагането на законодателството в областта на закрила на децата, в частност:

• Механизмите за определяне на най-добрия интерес на детето в административните и съдебните производства.

• Практическите аспекти на взаимодействието и сътрудничеството между съдиите, социалните работници и другите професионалисти в съдебната зала.

• Обсъждането на случаи, създали затруднение при прилагане на законодателството, както и споделянето на добри практики.

Лектори на Пътуващия семинар са:

Никълъс Крайтън - съдия от Англия, който разглежда дела в Семейния съд в Лондон. Джил Тимис - социален работник в Лондон, която участва като застъпник (Guardian) в производства, свързани с подкрепа на деца и семейства в риск.

Адв. Миглена Балджиева - консултант на Международна социална служба.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време очаква варненци днес
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).