Рапани валят от небето на "Златни пясъци"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 06.02.2017
2015
Ако се разходите по алеите в курорта "Златни пясъци", няма как да не ви направи впечатление, че са покрити с безброй натрошени черупки от рапани. Това споделят варненци, които използвали слънчевият уикенд за разходка в курорта. 

"Рапани валят буквално от небето и много се притесних да не падне някой върху детето. Мисля, че от такава височина би могло сериозно да нарани човек!", споделя разтревожена майка, според която само децата се радват на това странно изживяване и на пръснатите по улиците черупки, като предположи, че сигурно гларусите са виновни за него.

Проверка установила обаче, че причината за необикновеното явление не са гларусите, а стотиците сиви врани, заселили се в "Златни пясъци".

Враните се славят със своя ум, а една от любимите им храни са орехите. Те ги чупят, като се издигат на високо и ги пускат. Враните са всеядни и по този начин, като няма орехи са се пристрастили към рапаните. Иначе те си похапват и дребни бозайници, птици, влечуги, земноводни, риба, насекоми, червеи, плодове, семена, остатъци от човешка храна.

По принцип враните допринасят по свой начин за поддържане на екологичното равновесие, като струпват боклуци на едно място, в случая обаче хранителните им навици се оказват доста опасни за хората и стъклата на автомобилите.


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).