Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Расте броят на семействата, потърсили подслон от Община Варна след зловещия взрив във "Владиславово"
Автор: Пламена Николова 15:48 / 14.01.2020Коментари (2)4101
© Varna24.bg
Към момента около пет семейства, пострадали от зловещия взрив във "Владиславово" са заявили, че се нуждаят от подслон, осигурен от Община Варна. Това сподели за Varna24.bg кметът на район "Владиславово" Николай Костадинов. Ето какво още коментира той относно мерките, които се вземат след създалата се фрапираща ситуация:

"Вчера късният следобед с комисия, назначена със заповед от кмета на Община Варна, направихме оглед на сградата. Комисията излезе с предписание кметът незабавно да организира обследване и то се случва в момента. Днес около 11 часа въпросните хора, които трябваше да дойдат бяха на място и направиха оглед. Утре предстои тези хора да обследват здравината на бетона на панелния вход. Оттам нататък предстои обследване на ел. инсталацията, на ВиК инсталацията и всичко, което в максимално съкратени срокове, без компромис по отношение сигурността на хората, да се свърши.

За да може по някакъв начин да преминат в нормален ритъм живущите там или поне там, където жилищата не са повредени или в състояние, което да не става за обитаване. Всички семейства от входа в момента са извън своите домове. До степен, че да са негодни за обитаване, към момента са жилището, където е бил взривът и съседното. Останалите са наводнени от гасенето на пожара и има апартаменти до такава степен опушени, че не може да се живее там. Дрехи и вещи, стени, тавани, всичко е черно. Говорим за жилищата от четвъртия етаж нагоре. 

От Община Варна взеха мерки вече по настаняването на едно семейство още вчера. Започва настаняване на още три, с опция и за четвърто семейство с по двама или трима члена, които са изразили намерение, желание и нужда да бъдат настанени, защото няма къде да отседнат. Колеги от районната администрация ги водят към централната част на града, където ще ги посрещнат колеги от общинската администрация, които ще им покажат къде ще бъдат настанени. Така общо стават пет семейства. Ситуацията може би ще се променя, тъй като всеки преценява за себе си дали е удобно там, където е останал и колко време може да се приюти при близки и познати. 

Със сигурност има застраховани жилища, защото съседи питаха кога застрахователи могат да направят оглед. Доколкото съм запознат Общината има готовност за отпускането на еднократна помощ на всички пострадали семейства, като те трябва да кандидатстват. Някой от тях са заявили това намерение. Оттам нататък по преценка на кмета трябва да бъде предложено на Общинския съвет и той да вземе решение дали ще бъдат покрити други щети за пострадалите. 

На някакъв по-късен етап вероятно ще има необходимост от събирането на най-необходимите вещи за пострадалите, защото горните етажи едва ли ще могат да се изчистят,  до такава степен са напоени със сажди и миризма. Едно единствено семейство се е обърнало към директорката на една от детските градини в квартала, където ще се проведе акция за набирането на дрехи и други необходими неща. От БЧК заявиха, че ако има нуждаещи от дрехи и завивки са насреща да помагат. Информирах етажната собственост, че трябва инициативност от тяхна страна. Могат да си отворят дарителска сметка, за да помагат и съ средства хората, които желаят".



Още по темата: общо новини по темата: 47
20.01.2021 »
23.03.2020 »
18.02.2020 »
18.02.2020 »
16.02.2020 »
13.02.2020 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.01.2020 г.
+1
 
 
Невинни винаги има пострадали. И тия невинни досега са живеели с този ненормалник и нищо не са направили. Докато има невинни да чакат някой друг да ги оправи, винаги ще дават жертви.
Aнонимен
на 14.01.2020 г.
+1
 
 
Жалко, че невинни хора пострадаха.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: