Разбиха нелегален пазар за животни във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
08:53 / 09.07.2018
8636
Нелегален пазар за продажба на птици, кучета и зайци разбиха инспектори на БАБХ-Варна и полицаи вчера, сподели за Varna24.bg директорът на Агенцията по храните в морската столица д-р Златина Димова.

Тя подчерта, че във връзка с регистрираните случаи на птичи грип, със заповед на агенцията, са забранени категорични всякакви пазари на птици в страната.

Акцията е била провокирана от публикации в медиите в началото на миналата седмица и всеки ден са извършвани проверки. Впоследствие инспекторите попаднали на обява, според която пазарът се организира всяка неделя от 9 до 13.30 часа.  Така чак вчера е засечено масово струпване на търговци на кокошки, гълъби, пуйки, зайци и кучета в близост до бившото предприятие "Родопа" под Аспарухов мост, уточни д-р Димова.

При проверката част от собствениците са успели да избягат, съставени са актове на двама от продавачите. Издирва се организатора на тържището, допълни експерта. 

Ще бъдат извършвани строги регулярни проверки за недопускане на нови подобни пазари, категорична е д-р Димова. 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).