Разбиха престъпна схема за данъчни измами във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 03.07.2015
1167
Престъпна схема за данъчни измами, действала на територията на гр. Варна и областта, е разбита от служители на отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Варна, под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна, научи Varna24.bg.

В схемата е била изградена стройна система, която е контролирала над десет търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна кантора, с роля на "липсващи търговци" и "буфери". Дружествата са издавали помежду си фактури за фиктивни сделки със стоки, услуги, електрически материали и СМР и са подавали справки - декларации по ДДС с неверни данни. 

Последното дружество участващо в схемата с ролята на "брокер", което е усвоявало акумулирания данъчен кредит, е било реален търговец на строителни и електрически материали. Щетата за бюджета надхвърля четвърт милион лева. 

От служители на отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Варна са извършени претърсвания и изземвания на 6 обекта - счетоводни офиси, магазини, жилищни помещения и автомобили, на лицата съпричастни с престъпната дейност. В резултат са иззети компютърни конфигурации, множество счетоводни документи - данъчни фактури за фиктивни сделки, кредитни известия, разходни касови ордери, квитанции, договори и банкови извлечения, чрез които се е осъществявала престъпната дейност през периода 01.02.2014г. до 30.09.14 г. 

С полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа са задържани мъж и жена: А.М. на 43 г. Ц.Р. на 42 г., и двамата от гр. Варна, криминално проявени, съответно по чл. 248, 311 и 316 от НК. 

Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Варна, където е образувано ДП за документиране на извършено престъпление по чл. 255 ал. 3, вр. ал. 1, т.2,5,6 и 7 вр. чл. 26 ал. 1 от НК.

Работата по случая продължава, уточниха от пресцентъра на МВР. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).