Разбиват пейки по парковете за дървения материал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 20.09.2010
378
Дървени части от пейките за отдих в кв. "Левски" се превръщат в твърдо гориво за зимата, четем на страниците на вестника. Обект на вандалски атаки са детските кътчета в Цветния квартал, в които покрай люлките, пързалките и басейнчетата с пясък има по 4 пейки за отдих на майки, татковци и възрастни. Пейките обаче са тотално разбити и разграбени.

Жители на района твърдят, че дървените греди се демонтират, после се нарязват с трион и се складират в мазетата, за да греят печки с твърдо гориво през зимата. Демонтажът не е труден, тъй като летвите са хванати към металната част на пейката с болтове и гайки. Този тип пейки са с три греди на облегалката. На повечето места обаче липсват или трите, или поне двете и на практика пейките остават без облегалка. Някъде са "обезкостени" и седалките, които са от 5 греди, това превръща детските площадки за игра и отдих в грозна картинка.

Тези вандалски истории не са от вчера, припомниха жители на Цветния квартал. "Миналата година през есента идваха работници от фирмата, която поддържа площадките. Пейките пак бяха изпочупени, но бригадите минаха и навсякъде ги подновиха. Вижте каква е картинката няколко месеца след ремонта", коментира 73-годишната Пенка Георгиева. По груби сметки една такава пейка струва около 300 лв., а район "Приморски" е заделил само за пейките поне 20 000 лв. Резултатът обаче е плачевен.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).