Разбра се чие е овъгленото тяло в "БМВ“-то край Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:20 / 26.07.2017
1383
Овъгленото тяло, което беше извадено от опожарено "БМВ" в близост до жп прелез във варненското село Синдел, е на 64-годишен мъж, научи БЛИЦ. 

Той е местен жител и е собственик на изгорелия автомобил. 

Както вече съобщихме вчера на телефон 112 е постъпил сигнал за горящ лек автомобил, близо до жп прелез в Синдел. Пристигналият на мястото екип открил изгорели лек автомобил "БМВ", с неразличим регистрационен номер, и тяло в купето. По случая е било образувано досъдебно производство и са били предприети процесуално-следствени действия за установяване на самоличността на загиналия, причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Разпознаване на трупа е било абсолютно невъзможно, защото е овъглен до неузнаваемост. Вчера през деня патоанатоми от болница "Света Анна" във Варна са извършили аутопсия. Установено е, че тялото е на мъж. Взета е ДНК проба от зъб, която категорично ще докаже самоличността. От полицията във Варна обясниха, че вече имат насоки за това кой е собственикът на автомобила, както и дали овъгленото тяло е неговото. 

"Към момента не може да се каже нищо категорично, защото предстои изготвянето на експертизи - пожаротехническа на автомобила и ДНК за установяване на самоличността на загиналия", обясни говорителят на МВР-Варна Ивана Милева. От свои източници обаче БЛИЦ научи, че резултатът от извършените процесуално-следствени действия недвусмислено сочи, че тялото е на 64-годишен мъж от Синдел, който е и собственик на автмобила. Те разкриха, че в случая не се касае за палеж. Водещата хипотеза на разследващите е самоубийство. 

Информатори разкриха, че мъжът е страдал от няколко тежки заболявания и по всяка вероятност това го е тласнало към крайната стъпка. От Районна прокуратура-Варна отказаха да коментират тази версия, но потвърдиха, че че самоличността на загиналия е установена. 

"Към момента е ясно, че намереното в изгорелия автомобил тяло е на неговия собственик. Няма данни за умишлен палеж. Предстоят още процесуално-следствени действия, които имат за цел да установят конкретните причини довели до инцидента", заяви говорителят на ВРП Вяра Алексиева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).