Разчистват бараките на цирковата площадка за изграждането на новата съдебна палата във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
14:28 / 26.04.2022
21521
Малкото останали наематели на дървените конструкции в зоната на бившата циркова площадка са помолени да напуснат, тъй като теренът, собственост на Фонд" Затворно дело", трябва съвсем скоро да бъде разчистен, за да стартира работа по проекта за новата съдебна палата на Варна, научи Varna24.bg от главният архитект на морската столица Виктор Бузев. 

"Теренът е собственост на Фонд "Затворно дело“. Инициативата за изработването на проект за нова Съдебна палата във Варна бе оповестена още преди година и половина. Това е изключително важен проект, тъй като съдилищата във Варна са разпръснати в различни сгради на територията на града. Идеята е съдебната институция да бъде събрана на едно място. Във Варна имаше изнесено заседание на Висшия съдебен съвет. Теренът е комуникационно свързан с цялата автобусна и автомобилна мрежа в града и реално се намира в геометричния център на Варна. Предстои до края на месеца да бъде одобрен Подробният устройствен план на територията за изграждането на съдебната палата.

За реализацията на проекта, обитателите на тези дървени бараки, бивши работилници, бяха помолени от собственика на терена да напуснат. Затова голяма част от тях вече са обезлюдени и се разграбват. Изключително нелицеприятно е, но се надявам, че когато ПУП-а влезе в сила, Фонд "Затворно дело“ ще си влезе във владение на урегулирания поземлен имот и ще го разчисти.

Заданието за проектиране предполагам, че ще бъде зададено от Министрество на правосъдието. Ако се работи оперативно се надявам догодина да се открие строителна линия и се започне фактическото изграждане, но все пак всичко е свързано и с финансиране. Все пак връзките, хоризонтални и вертикални, между различните институции, които трябва да се помещават вътре, са сложен организъм. Надявам се изискванията на всички отделни институции да бъдат облечени в една съвременна модерна сграда“, допълни арх. Виктор Бузев.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (10):
30.10.2019 Съдбата на новата съдебна палата във Варна е под въпрос заради орязани средства за ВСС
18.10.2019 Арх. Бузев: Работи се по проекта за нова съдебна палата във Варна
25.10.2018 Арх. Бузев: Новата съдебна палата ще има добра транспортна връзка с всички части на града
25.10.2018 Решиха къде ще строят новата съдебна палата на Варна
19.06.2018 Председателят на ВКС обеща подкрепа за реализацията на проекта за нова съдебна палата във Варна
11.04.2014 Миков: Нова Съдебна палата във Варна ще има
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).