Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Раздадоха отличията в XXVII Национален детски фолклорен конкурс "Диньо Маринов"
Автор: Екип Varna24.bg 16:42 / 04.04.2022Коментари (0)1200
Двадесет и седмото издание на Националния детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов",  се проведе в Младежки дом – Варна, в първите три дни на м. април 2022 г. Многоуважаемото жури, председателствано от Димитър Христов - диригент на народен оркестър при Българското национално радио и преподавател в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“, изгледа и оцени изпълненията на над 250 певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли от цялата страна. В оценяването на Димитър Христов помагаха изтъкнатите професионалисти, композитори, аранжори, солисти и преподаватели -  Ангел Добрев, Костадин Генчев, Ваня Монева, Евелина Христова и Гергана Костадинова.

За най-добрите участници в конкурса имаше множество награди. Носители на специалната награда на кмета на гр. Варна станаха група "Каба гайди“ при НУИ "Добри Христов“ – Варна. В същото варненско училище отиде и специалната награда на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. За своето виртуозно изпълнение Славомир Петров получи гайда от г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР. За Варна и Търговище са специалните награди на Националния дворец на децата. Специалната награда – гъдулка от Ангел Добрев пък бе за Ивайло Марков от с. Черни Вит.

Двадесет и седмото издание на Националния детски фолклорен конкурс се осъществи с финансовата подкрепа на Община Варна, под патронажа на кмета на морската столица.

От Националното сдружение на сираците в България осигуриха за всички участници лакомства и минерални води. Сдружението на сираците подкрепи и участието на 27 деца от град Пордим, като пое пътните им разходи и разходите по престоя им във Варна.

Конкурсът "Диньо Маринов“ е включен в Националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по интереси на деца и ученици и в Програмата с мерки за закрила на деца, с изявени дарби.

Повече вижте ТУК.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: