Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Раздаваха религиозна литература на детски празник
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 17.08.2015Коментари (0)620
В неделния ден няколко поляни в Морската градина на Варна бяха превърнати в нестандартна детска площадка с множество ръчно направени атракции за малчуганите, видя репортер на Varna24.bg. 

Хиляди деца се забавляваха докато рисуват камъчета, пекат хляб на пръчка, въртят се на ръчно направени дървени кръстати люлки или се спускат на столче по въжена линия.

Доброволци рисуваха по лицата на малчуганите и всичко щеше да е прекрасно, ако на финала за награда организаторите не раздаваха религиозна литература.

Оказа се, че събитието се организира за седма поредна година от църквата на адвентистите от седмия ден във Варна. В сайта на организацията четем: "Църквата на адвентистите от Седмия ден е общество от вярващи християни, които изповядват Исус Христос като техен Господ и Спасител. Църквата е приемник на Божия народ от старозаветните времена и изявява вечните Божии истини в нашето време и т.н."

Освен забавния празничен елемент, организаторите отново бяха поставили акцент и върху важни социални знания. На празника бяха поканени екипи от Спешна медицинска помощ, Пожарна и Полиция. Всички те отзивчиво разясниха най-интересните моменти от своята дейност на малчуганите.

Истинска атракция беше пушещата кукла Сю. За половин ден тя изпуши около 4 пълни кутии цигари. Сю демонстрира какво се случва с белите дробове на пушачите. След всяка изпушена цигара, на децата се показваше как предварително сложената бяла филтърна хартия се оцветява в черно. С това организаторите вярват, че са допринесли за превенцията на тютюнопушенето и децата ще стоят далече от цигарения дим дори когато пораснат големи жени и мъже.

"Помислихме и за всички придружители - докато изчакваха децата, те имаха възможност да се включат безплатно в дистанционен курс на тема по техен избор: семейство и възпитание, здраве, история или основни учения на Библията. На родителите предложихме тест, чрез който те определиха стила на възпитание, който упражняват върху децата си. За бабите и дядовците бяхме подготвили любопитен въпросник за здравето", разказват на Фейсбук страницата си организаторите.

В "Книга за чудесата", която те раздаваха като награда за участие имаше и талон за желаещите да се присъединят към Сдружение "Семейство и библейски нравствени принципи".

Като се отчете добрата организация и остроумните решения за забавление на малчуганите остава въпросът дали е редно зад идеята за детски празник да се търсят привърженици на религиозно учение или каквато и да било идеология?








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: