Раздават 100 саксии с цветя във Варна за Цветница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:53 / 24.04.2024
6570
В петък, 26-ти април, от 10.30 ч. ще се проведе акцията "Вземи и засади", по време на която ще се раздадат 100 саксийки с разсад за цветя. Събитието, което е насрочено за последния работен ден преди Цветница, и ще се проведе пред фронт офиса на организаторите от една от големите агенции на недвижими имоти на бул. 8-ми Приморски полк" 60 във Варна.

Целта на инициативата е да насърчи отглеждането на повече цветя не само заради облагородяването на градската среда, което цветните балкони носи, но и поради една много важна причина - пчелите. Глобалният растеж на човешката популация изпреварва наличните колонии от медоносни пчели. Тази тенденция повишава опасността от недостиг на опрашители и това е още по-валидно в градовете.

"За нас това е изключително важна кауза. Нашият бизнес е свързан с намирането на най-добрия дом за хората, а понякога забравяме, че градът и Земята са нашия общ дом. Чувстваме отговорност към градската среда и нейното облагородяване. Целта не е да озеленим нечий балкон, а да дадем пример и да насочим вниманието към тази важна тема. Вярваме, че промяната започва от нас и тази акция е добър начин да сплотим екипа около малките, но значими неща" – коментира Христо Цветков, управител на Явлена-Варна.

Засаждането на малка медоносна градинка на балкона е един от лесните и приятни начини, с които хората могат да спомогнат за опазването на този важен биологичен вид. Редица европейски градове насърчават градското пчеларство в по-голям мащаб, като градски кошери могат да бъдат открити дори на покривите на Бундестага и Парижката опера. По време на акцията във Варна, всеки гражданин ще може да вземе една саксийка с разсад до изчерпване на всички цветя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).