Разгледайте новия парк във "Възраждане", вижте какво е направено

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
14:59 / 12.11.2018
9799
Готов е вторият етап от изграждането на парка във "Възраждане“, който е разположен източно от охранителния канал. Преди реализирането на обекта имотът - около 30 дка, беше неизползваем, тъй като зелените площи бяха неподдържани и занемарени. С реализирането на проекта мястото е превърнато в привлекателна зона за спорт и отдих. Изградени са алеи, кътове за отдих, зони за пешеходци и за велосипедисти. Направени са игрови площадки за малки и по-големи деца и места са свободни игри. Съоръженията в тях са сертифицирани и отговарят на изискванията за безопасност, поставена е специална противоударна настилка. В парка са изградени беседки, пейки, осветление. Засадени са над 200 броя дървета и над 10 500 бр. декоративни храсти, а затревените площи са около 18 000 кв.м., съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Изграждането на втория етап от парка започна през октомври 2017 г. Година по-рано в района бе открит нов спортен комплекс, който включва футболно и многофункционално игрище, както и площадка с фитнес на открито. Комплексът е част от инициативата на Община Варна за развитие на районите.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).