Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Разходки за знания се проведоха край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:16 / 05.04.2023Коментари (0)606
©
Екоразходки за знания се проведоха край Варна, научи Varna24.bg.

През март Снежанка Николова - водач и еколог от Туристическо дружество "Родни Балкани“ - Варна, проведе два похода до Петрич кале и Тракийската чешма с използване на информационни обучителни материали за повишаване на обществената ангажираност по проект "Повишаване на обществената осведоменост и намаляване на морските отпадъци за защита на черноморската екосистема“ (LitOUTer), програма Черноморски басейн 2014 – 2020.

В рамките на проекта на Черноморска мрежа на НПО те са известни като "разходка за знания“. Тези походи и по-кратките разходки, свързваме с различни екологични послания. Най-ясното и категорично от тях е колко важно е да опазваме чистотата на горите, брега и зоните за отдих от замърсяване с твърди отпадъци. Така даваме своя принос в опазването на Черно море и неговата екосистема.

Разнообразните дейностите по LitOUTer използват подходи като повишаване на обществената осведоменост, трансграничен обмен на информация и прилагането на иновативни методи за илюстриране на проблема с твърдите отпадъци в морската среда и ангажиране с неговото решаване, обясниха от ТД "Родни Балкани"

В рамките на проекта бяха в страните от Черноморския регион бяха организирани много различни образователни и обучителни дейности. Учени, секторни експерти, неправителствени организации по темата обединиха дейности за повишаване на осведомеността, образование и обучение. Дейностите лице в лице и онлайн със заинтересованите страни ще повишат тяхната осведоменост и те ще осъзнаят как отпадъците влияят пряко и/или непряко на човешкия живот. Някои от тези дейности ще включват обучение на място, теренни проучвания, круиз, визуални материали (извеждане на модел на движение на отпадъци). В допълнение към тях срещи, семинари, телевизионни програми, анимационни филми, играчки, карти за игра и т.н. ще помогнат да се покаже въздействието на отпадъците върху тяхната морска среда и човешкото здраве. За да спре/намали употребата на найлонови торбички в кухненските отпадъци, домакиня, която живее в града, ще се обучи да произвежда тор за своето поле от органични отпадъци.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: