Различни цени за репатриране на автомобили във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:33 / 10.10.2014
5061
Таксата за принудително извозване на неправилно паркиран автомобил във Варна ще се увеличи, става ясно от предложение на кмета Иван Портних до общинския съвет в града.

Сега "паякът" репатрира колите до общинския наказателен паркинг за 30 лв., независимо от коя част на града са вдигнати. С новото предложение Варна се разделя на три зони. Нарушителите, оставили неправилно колите си в центъра и квартал "Аспарухово" ще плащат 45 лева за това, че са им преместили автомобилите. 50 лв. ще струва репатрирането от кварталите "Левски", "Младост" и "Галата", а от "Владиславово", "Виница" и "Бриз" ще дължат 55 лв.

Според Младен Иванов, шеф на общинско предприятие "Паркинги и синя зона" досегашната такса е била формирана на базата на изчисления, правени през 2006 г. Оттогава обаче са се повишили както разходите за гориво, така и за труд.

В предложението на Портних е залегнала и цена за преместване на коли, които не са нарушили Закона за движение по пътищата, но пречат на граждани и институции.

"Досега нямахме подобна тарифа, а постоянно ни викат да местим такива коли. Предлагаме тази такса да е наполовина от сумата за репатриране от съответната зона", обясни Иванов. Така ще се процедира и за изоставените автомобили, за чието преместване досега никой не е плащал поради липсата на ценоразпис, уточни шефът на общинското предприятие.

На територията на Варна функционират два "паяка", което според Иванов е крайно недостатъчно. В момента градската управа обмисля дали да наема автомобили за репатриране. Един от вариантите е колите да се наемат от фирми, които да осигурят и обслужващия персонал. Така ще се свият и разходите на общинското предприятие, което до момента работи на загуба.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).