Разплетоха казуса за чистенето на портовете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 16.11.2009
803
Заплетеният казус с това кой да чисти пристанищата е на път да се разреши. Върховният административен съд (ВАС) е отменил решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което тя отмени проведената обществена поръчка за събиране и управление на твърдите опадъци и сантинните води от корабоплавателната дейност, които се реализират на двете големи Черноморски пристанища - Варна и Бургас. Все още не е разрешен напълно въп-росът с това кой ще обработва твърдите отпадъци на пристанище Варна. Причината е, че ВАС е върнал в КЗК преписката за доразглеждане именно по тази позиция, от която и тръгна сагата, продължила година и половина.

Фирмите, които са избрани за управление на твърдите отпадъци в Бургас - "Океан Шипинг" ЕООД и за сантинните води в двете пристанища - "Поддържане чистотата на морските води" АД са поканени преди няколко седмици да подпишат договори. Това на практика обаче не се случило. Причината е, че когато отишли на уговорената среща в държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" се оказало, че то е без директор. Досегашният бил освободен предния ден, а новият още не бил вписан в Търговския регистър.

Вероятно договорите ще станат факт до началото на следващия месец. Очаква се дотогава новият началник да успее да се запознае с казуса.

В основата на неуредиците беше обжалването от страна на "Пристанище Варна" ЕАД за законността на провеждане на конкурса. Обществената по-ръчка беше обявена миналия март, а резултатите от нея станаха ясни през юни 2008 г. Оттогава до сега управлението на отпадъците в двете пристанища се извършва само на добра воля от страна на "Поддържане чистотата на морските води". Те работят на база на стария договор, отпреди 3 години и по цените, одобрени тогава.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).