"Разривът“ с покоряващата игра на Анет Бенинг и Бил Най, представят във варненската библиотека

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:25 / 23.10.2020
1854
В края на октомври отново в отдел "Изкуство“ на РБ "Пенчо Славейков“-Варна, киноманите ще прекарат свободното си време в лекторски модул с бутикова прожекция за ценители. На 30 октомври в разговор за връзката между драматургията за сцена и нейните кино визии от 17.00 ч., модераторът Елица Матеева ще открехне завесата към темата - какво означава добра адаптация на драматургичен текст в киноформат чрез  конкретен пример с участието на Анет Бенинг и Бил Най в "Разривът“.

Когато уеб дизайнейрът Джейми (Джош О’Конър) се завръща в бохемската крайбрежна вила на родителите си за уикенда, той не се изненадва от свадите между тях – редакторката на поезия Грейс и учителя по история Едуард (Анет Бенинг и Бил Най). Но когато Едуард издърпва настрана Джейми, за да му каже, че след 29 години брачен живот му e писнало и си е стегнал багажа, става ясно, че над семейните отношения е надвиснала сериозна буря. Оказва се, че нищо не може да се сравни по ярост с развода между 60-годишни съпрузи.

Грейс е буреносна, язвителна и често необоснована в нападките си, очевидно преживява емоционален апокалипсис. А Едуард е кротък мъж, който просто иска да създава статии в Уикипедия на спокойствие.

Заснет с впечтляващ усет към дизайна и цветовете, филмът е емоционално проницателен портрет на брака, на неразкритите тайни.

"Разривът“

Великобритания - 2019г, 100 мин.

Режисьор: Уилям Никълсън

В ролите: Анет Бенинг, Бил Най, Джош О’Конър

Сценарист: Уилям Никълсън

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).