Разширяват ОУ "Васил Друмев" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 17.11.2020
2682
Нова учебна сграда и нов физкултурен салон ще бъдат построени във варненското ОУ "Васил Друмев“, за да може училището да осигури целодневна форма на обучение на учениците.

Проектът на училището бе одобрен от Министерски съвет тази есен, каза за Радио Варна неговият директор Красимир Димитров. В момента училището разполага с 14 класни стаи, един физкултурен салон и филиал извън сградата, в който учат деца до 4 клас.

Проектът предвижда изграждането на 12 нови класни стаи в 3-етажна сграда, по 4 стаи на етаж, както и още един физкултурен салон. Ще бъдат изградени две стаи за работа с деца със специални образователни потребности за нуждите на учениците със СОП, които са 17. Ще бъде изградена и нова модерна училищна библиотека с читалня, в момента тя се намира в мазата на училището. Новият проект предвижда изграждането на достъпна архитектурна среда в учебното заведение с изграждането и на асансьор, ще бъдат обособени и канцеларии.

Разширението ще даде възможност да се съберат всички ученици на едно място, а следобед да се осигурят освен целодневното обучение и различни дейности по интереси – спорт, изкуства и др., каза още Красимир Димитров.

Разговори за разширението на училището се водят с Община Варна от 2017 година, обясни директорът. Проектът се изготвя за три години с финансови средства от общината и училищния бюджет и в момента разполага с всички разрешителни. Последната стъпка е внасянето му в общината за разрешение за строеж.

Според Националната програма за разширение на училищата в страната, строежът на нова учебна сграда и физкултурен салон в двора на училище "Васил Друмев“ трябва да приключи до 31 декември 2021 година. Това, обаче, зависи от дофинансиране на капиталовите разходи, тъй като сумата отпусната от държавата е 2 000 000 лева, но тя няма да е достатъчна, коментира още Димитров. Общата стойност на строежа е изчислена на около 3,5 млн.лв. Това означава, че Община Варна трябва да дофинансира проекта за неговото изграждане. Предстои решението да се вземе при изготвянето на следващия общинския бюджет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).