Разширяват пространството на хищниците във варненския зоокът

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:50 / 19.03.2014
796
Във варненската зоологическа градина се разработва проект за преустройство на сектор "хищници". Това съобщи Иванка Стоянова, директор на зоокъта. Екип от архитекти днес правиха необходимите проучвания.

Стремежът е да се разшири пространството на хищниците и да изглеждат по-близки до природата. Предвижда се напълно нов тип пространствени отделения, които не са от клетъчен тип. Обмисля се идеята да бъда изграден ров, за да могат хората да виждат животните без преградата от мрежа. След като бъде изготвен проекта, ще стане ясно и каква ще бъде необходимата сума за преустройство. За средствата ще се кандидатства чрез Регионален фонд за инвестиране. Ако оценката на специалистите покаже, че е възможно пространственото разширение и ако се намерят необходимите средства, облагодетелствани ще бъдат вълците, лисиците, лъвовете и тигрите, които от днес са два.

Иванка Стоянова коментира, че тигърът е най-скъпото животно във варненския зоопарк. Среднодневно един тигър изяжда около 6 килограма месо, а месечната му издръжка е около 800 лева. Това е и причината, паркът да стартира поредната си кампания за осиновяване на животни, като целта е осиновителите да предоставят поне част от издръжката на питомците. До момента са осиновени 25 животни - всички бебета и много от възрастните животни. Две благородни еленчета, все още очакват своите благодетели.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци излизат на протест днес: Бездействието убива децата ни!
Машините за утрешния вот са вече във Варна, днес ще бъдат разпред...
Живакът в термометрите във Варна ще достигне 28 градуса
Ръст на предложенията за работа във Варна
Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне...
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).