Разследващ: Голяма е вероятността убиецът на Рокси да бъде разкрит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:27 / 11.08.2016
1946
Скандалeн случай потресе Варна и разгневи природозащитниците. Домашно куче беше застреляно на плажа пред очите на стопанката си.

Инцидентът стана преди два дни сутринта под свлачището на "Трифон Зарезан". Собственичката Даниела и кучето Рокси си играли на пясъка, когато ги застигат изстрели.

Извършителят засега е неизвестен. Вчера беше направена аутопсия на тялото на Рокси, за да се извади куршумът - по първоначални данни става дума за куршум, а не за сачма.

Собственичката на кучето Даниела Кръстева разказа за bTV, че по времето, когато са били на плажа, около тях не е имало хора. Те са си играели, когато е чула свистене и дори не е разбрала какво става. След като видяла, че кучето е ранено се обадила на приятели си и го закарали в клиника. Докторите са й обяснили, че куршумът е минал през целия гръден кош, разкъсал е белия дроб и се е спрял в плешката. Не е имало вариант животното да бъде спасено.

Главният разследващ комисар Иван Иванов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно по особено жесток начин. Проведени са необходимите процесулно-следствени действия. Случаят е докладван на районна прокуратура -Варна.

Вероятността извършителят да бъде разкрит скоро е голяма, каза разследващият.

Според Светла Димитрова от "Анимъл хоуп" - Варна властите не правят достатъчно, няма достатъчно ефективни присъди, няма дори достатъчно присъди, които да определят престъпленията към животни като такива - в повечето случаи се разглеждат като хулигански прояви. Според Димитрова зоополицията също не работи.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
15.08.2017 Прокуратурата отново се задейства за убийството на самоеда Рокси на плажа!
10.08.2016 Полиция и прокуратура се задействаха заради убития самоед
10.08.2016 Зоополицаи във Варна разследват убийството на самоеда Рокси
10.08.2016 Изродщина край Варна! Застреляха домашно куче, докато си играе на плажа
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).