Рецептата на един столетник от Варна за дълголетие: Обичай хората!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:10 / 20.01.2016
1734
"Като се събудиш, преди да обичаш себе си, обичай хората. Не връщай никого. Аз обичам всички хора. И тези, които по незнание, по невнимание, или по характер са малко по-лабави, аз ги обичам и тях. И не отмъщавам на никого".

Тази рецепта за дълголетие дава Димитър Спасов от Варна, който след дни ще навърши 100 години, предаде bTV. Той е изкарал 7 месеца на фронта по време на Втората световна война, а в момента помага на други ветерани.

Столетникът все още работи. Той е зам.-председател на областното ръководство на съюза на ветераните от войните и работи доброволно в помощ на свои колеги ветерани.

"Например не го приемат в болницата. Отиваме и се разправяме и уреждаме приемането. Маса хора от нашите са на 94 години. Той сега не може да се оправи в една канцелария. Отиваме ние, искаме туй и туй и го водим него, да подпише там, каквото трябва", обяснява Спасов. Той работи и на вилата - сади домати и пипер, включва се и във всяка "обществена" работа в квартала.

Постъпил на първата си работа като стажант в инспекцията по труда през 30-те години на 20 век. Дядо Димитър не е свикнал да бездейства. Работил е на изкопи, на гарата, на пристанището.

Не се оплаква от ниската пенсия: "Стига ми. Българският народ казва- простирай си краката според юргана. Ако е като при жените - минижуп - краката ти ще бъдат навън и ще се оплакваш всеки ден, че не ти стигат парите. Ние ветераните вземаме 100 лева държавна субсидия. И смятам, независимо кой какъв ранг има и колко, нямам право да се оплаквам".


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).