Редят изложбата "Животът като мозайка" в Градската галерия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 24.11.2017
1519
На 28.11.2017г. (вторник) от 18:30ч. в Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна ще се открие юбилейната изложба на Емануела Цонева със заглавие "Животът като мозайка".

В зали 6 и 7 на първи етаж на Градската галерия ще бъдат представени над 60 картини, стъклописи, графики и пана от емблематични за художничката минали проекти и изложби. Изложбата може да бъде разгледана до 12 декември 2017 година.

Юбилейната изложба "ЖИВОТЪТ КАТО МОЗАЙКА" отразява творческия път на Емануела Цонева като художник и човек, който непрестанно търси красотата около себе си.

В изложбата публиката ще усети силното присъствие на Далечния Изток, който е вдъхновение в творчеството на Емануела Цонева през последните години. Темата е провокирана от няколко пътувания, които внасят нов прочит в изкуството на художничката. Начинът на експониране е повлиян от азиатските традиции. Зрителят ще се наслади на синтез от хайку поезия и визуални настроения, усещайки духа на Азия в тематиката на картините.

Истинска атракция за публиката ще бъде пърформанс, на фона на творбите, посветен на древните бойни изкуства. Той ще потопи зрителите още по-дълбоко в атмосферата на експозицията, създавайки енергиен заряд на изложбеното пространство.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).