Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Регионалната дирекция на НАП-Варна ще стимулира бизнеса
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 21.12.2009Коментари (0)1318
© Varna24.bg
Големият бизнес е съсреодоточен в големите градове и по този начин по-лесно ще се осигури събирането на приходите в хазната. Това заяви новият директор на Регионалната дирекция на НАП-Варна Светлан Петков. Според него това е и една от причините на мястото на 28-те областни структури на НАП да бъдат създадени 5-те регионални дирекции в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, към всяка от които ще има регионална дирекция " Средни данъкоплатци и осигурители". Във Варненската се предвижда да влязат 713 фирми. Те отговарят поне на две от следните условия: оборот над 4 млн. лева, внесени или възстановени данъци над 400 000 лева и средна численост на заетия персонал над 40 души.

"Тези промени в структурата на НАП ще осигурят по-високо качество на обслужването на коректните клиенти, каквито са най-вече големите фирми. За редовните платци ще има възможност за възстановяване на ДДС в по-кратки срокове. Това ще стимулира бизнеса по време на криза", посочи Петков. Той сподели и за очаквания да се повиши качеството на ревизорната дейност.

Освен сформирането на новите пет регионални агенции, преструктурирането на НАП ще включи и вливането на Агенцията за държавни вземания. Целта е да се повиши събираемостта и публичните изпълнители да бъдат съсреодоточени на едно място, заяви Петков.

В новата Регионалана дирекция Варна ще влязат 7 области: Варна, Русе, Търговище, Разград, Добрич, Силистра и Шумен. "Досегашните териториални дирекции в областните градове придобиват статут на офиси. Там обслужването на всички граждани и фирми, които не попадат в териториалния обхват на Варна, ще става на място", заяви Петков. Той посочи още, че съкращения на служители е имало в по-малките дирекции и по щат Регионалната дирекция на НАП-Варна ще започне работа с 1244 служители.

Служебно ще бъдат пререгистрирани всички фирми, които са извън обхвата на Териториална дирекция Варна във вече създадената Регионална дирекция, заяви Милена Колева - директор на Дирекция " Средни данъкоплатци и осигурители"-Варна.

Към момента в морската столица има 700 фирми със задължения над 5000 лева, посочиха от Териториалната дирекция. Над 112 паспорта са отнети като наложени предварителни обезпечителни мерки, а над 105 човека са загубили лицензите си.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: