Рекордните 300 млн.лв. инвестира Общината в инфраструктурни проекти през 2018 г.

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:08 / 05.12.2017
2569
В предстоящата година около 300 млн.лв. ще бъдат вложени в инфраструктурни проекти. Това заяви днес кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg

"С такива средства градът до момента не е разполагал. За целия период на прехода и една десета от тези пари не са били вложени в инфраструктура в града. Радвам се на подкрепата на държавата и благодаря на премиера и правителството. Бул. "Левски" и пробива на "Сливница" са на обща стойност 85 млн.лв., осигурени от държавния бюджет", каза кмета.

Той сподели още, че през близките седмици предстои отварянето на още няколко строителни площадки във Варна. 

"В момента върви разширяването с още две ленти на бул. "Мара Тасева" в Аспарухово. Скоро там ще започне и рехабилитация на бул. "Народни будители" и бул. "1-ви май". 

В момента върви цялостно преасфалтиране в участъка от Аспаруховия мост в частта до магистрала Черно море.  На пролет предстои цялостно преасфалтиране на моста. 

Върви цялостна рехабилитация на пътя за "Златни пясъци", напредват дейностите в едното платно. 

Ул. "Анна Феликсова" също напредва. В горния участък бяха подменени подземните комуникации, асфалтирано е. Изчакват се процедури по отчуждаване на 6 имота, за да приключим долната част. Кръгово и светофар ще има, което ще реши проблема в този район. 

Там на пролет ще навлезем в междублоковите пространства. 

На ул. "Студентска" напредват дейностите, очакваме до дни да приключи подмяната на подземните комуникаци и до десетина дни се надявам да приключим с асфалтирането, за да бъде възстановено движението. 

Предстои цялостна рехабилитация на бул. "Левски" в старата му част с всички мостови съоръжения, подлези. Предстои рехабилитация на бул. "Приморски". 

Успяхме да защитим изключително важни проекти и това ударно темпо, което показахме по обновяване инфраструктурата на града се ускорява. Това ще доведе до проблеми с трафика в определени моменти, но затова пък ефектът ще е добър.", каза Иван Портних


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).