Рекорно ниска безработица отчетоха за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:19 / 26.09.2016
644
През последните месеци град Варна прави своеобразен рекорд по ниска безработица. Това заяви за "Фокус" - Варна Божидар Михайлов, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Варна. Той посочи, че за месец септември още няма данни, защото месецът не е приключил, но силно впечатление прави, че тази година във Варна отчита своеобразен рекорд. "Говоря за последните три месеца - юни, юли и август. 

Безработните са около 2.7 % от работоспособното население. Това не се е случвало във Варна през последните десетина години, може би от пика на заетостта през 2007 - 2008 година по същото време на годната. Просто се усеща по-сериозното икономическо засилване, повече хора си намират работа за по-дълготрайни работни места", посочи Божидар Михайлов и добави, че повечето от тях не са свързани само с туризма. "Да не говорим, че летният сезон традиционно се очерта като много силен, както през последните две - три години, но тази година най-много", допълни Михайлов. 

По отношение на сферите, в които се търси най-много работна сила в град Варна, той увери, че все повече фирми, които се занимават с технологии, са започнали да се обръщат към Бюро по труда - Варна. 

"Явно не е достатъчно да си дават заявките само в сайтовете. Работещите програми по схема "Младежка заетост" привлякоха доста работодатели и доста млади хора започнаха работа. От там сме привлекли над 400 млади хора да започнат работа със стажуване на работното място. Всички те са на възраст до 29 годни", допълни още Божидар Михайлов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).